Popal tweede tijdens NK taekwondo

ALMERE/JEROEN OOSTERHEERT – Fawad Popal uit Almere is er niet in geslaagd om zijn Nederlandse titel tot 63 kilogram te prolongeren.

Afgelopen weekend werd de taekwondoka tweede nadat hij in de finale in Dordrecht verloor van Roman Zemar. Vorig jaar wist de Almeerder de finale nog te winnen van Zemar.

,,Ik ben ontzettend teleurgesteld. Vooral omdat ik veel sterker was en ik het idee heb dat de scheidsrechters hun werk niet goed hebben gedaan. Ik had meer punten moeten hebben omdat hij dingen deed die niet mogen zoals uit het veld stappen”, kijkt Popal terug op de finale die hij nipt verloor met 9-8. ,,Het is niet anders. Ik kan geen protest aantekenen dus ik moet het accepteren. Ik stond achter met 2-6, maar kwam heel sterk terug en had moeten winnen.” Popal gaat zich de komende tijd voorbereiden op internationale wedstrijden waar hij zich hoopt te kwalificeren voor het Europees- en Wereldkampioen later dit jaar.

Behalve de zilveren medaille was er nog meer succes voor de Taekwondo Vereniging Almere. Zo won Errol Karakose zilver bij de junioren en was er brons voor Tyfenne van Zanten bij de dames tot 57 kilogram.

Bron: http://www.almerevandaag.nl/nieuws/sportregionaal/article5708628.ece/Popal-tweede-tijdens-NK-taekwondo

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.taekwondoverenigingalmere.nl/popal-tweede-tijdens-nk-taekwondo/

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.