Regerend kampioen Popal weer in finale

ALMERE – In het sterk bezette NK behaalden de leden van Taekwondo Vereniging Almere dit weekeinde onder leiding van coach en trainer Fred Buitenhuis één halve finale- en twee finaleplaatsen. In de categorie tot 63 kg moest Fawad Popal zijn titel verdedigen .In de kwartfinale kwam hij uit tegen de boomlange Marino van de Ruit die al menig groot toernooi op zijn naam heeft staan.

De strijd werd vooral beslist in de tweede en derde ronde waar coach Fred Buitenhuis de tactiek meteen moest wijzigen om vooral de lange been technieken van de tegenstander uit te schakelen einduitslag 22-15. In de halve finale werd aangetreden tegen de zeer snelle Stefan Deurning uit Nijmegen. Het was moeilijk om hem in de eerste ronde van scoren onderin af te houden In de tweede ronde werd de partij vroegtijdig beslist door een perfecte hoofdtreffer waardoor Stefan werd uitgeteld met een Technisch K.O. als resultaat. De finale werd een herhaling van 2009 tegen Roman Zemar die in de kwartfinale met 8-3 Rachid Aznay uit Haarlem uitschakelde en in de halve finale de geroutineerde Mohamed El Khouakhi met 17-3 verpletterde . In de eerste ronde nam Roman de leiding met 6-2 in de tweede ronde werd de druk opgevoerd resulterend in snelle aanvallen en scores met 6-6. In de derde ronde werd de voorsprong door een overtuigende Popal met 8-6 uitgebouwd. Echter, 45 seconden voor tijd ontstond onduidelijkheid over een niet-correcte overname van Roman waardoor de partij langdurig werd onderbroken resulterend na protest in 9-8. Ondanks alle aanvallen van Fawad met buiten het veld treden van Roman en een hoofdtreffer van Fawad wijzigde de eindstand niet en behaalde Fawad de zilveren medaille .

In de categorie tot 55 kilogram junioren trad Errol Karakose aan die in 2009 als derde was geëindigd. In de halve finale moest worden aangetreden tegen Mitchell Monfils. Een tegenstander die Errol in 2009 in de halve finale had verslagen Errol nam nu duidelijk de leiding en kwam met geweldige sprongtechnieken op voorsprong met 2-0. Errol won deze spannende partij met 3-2 .In de finale trof hij de reeds voor het W.K. gekwalificeerde Giorgio Janmaat die direct verrast werd door met 1-0 achter te komen in deze zinderende finale waarbij een achterwaarts gesprongen beenaanval net miste, werd uiteindelijk verloren met 10-5. Een zilveren medaille.

In de categorie dames tot 57 kg moest Tyfenne van Zanten (derde plaats 2009) voor het eerst in deze gewijzigde categorie (55 kg) aantreden. In de halve finale werd verloren van Esma Elmarsany uit Nijmegen met 10-7. De achterstand in de eerste ronde kon niet volledig worden ingelopen. Wederom brons voor Tyfenne.

Bron: http://www.echo.nl/al-bu/sport/redactie/965016/regerend.kampioen.popal.weer.in.finale/

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.taekwondoverenigingalmere.nl/regerend-kampioen-popal-weer-in-finale/

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.